BVL

 
 

 

 Bastiaan van Leeuwen

Promote Your Page Too


Welkom Op Mijn Website

 

Mijn naam is Bastiaan van Leeuwen, ik ben geboren in Doetinchem (Nederland) op 26 November,1976. Op december 1994 ben ik komen wonen in België, samen met mijn ouders en broer. In de zomer van 1995 was ik in aanraking gekomen met Line Dance, dit via een vriendin die mij een dans leerde genaamd 5.6.7.8, en was dus mijn eerste dans die ik leerde.

Later in deze zomer, kwam ik terecht op een Country festival en zagen wij daar een man en vrouw die geweldig konden dansen. We hebben hen de vraag gesteld of ze ook les gaven, waarop hun antwoord was 'normaal niet, maar we zouden dit best willen doen'. En zo gebeurden het dat we van hun iedere week les kregen. Na ongeveer 6 jaar van hun les gehad te hebben, hielden mijn leraren ermee op, met het les geven en besloot ik om zelf les te gaan geven. Hierin werd ik de eerste tijd gesteund door een ouder echtpaar die zelf ook les gaven, en zo mij leerde hoe ik het beste les kon geven.

Na een paar jaar les geven te hebben, kreeg ik het idee om zelf eens een dans te schrijven. En zo werd mijn eerste dans geboren, genaamd "Lucky Luke Leert Jodelen". Ik kreeg de smaak te pakken en schreef de ene na de andere dans. Een van de meest bekende dansen van mij is de "Atomik Polka", wat een groot succes was over de hele wereld en zelfs gepubliceerd werd in Line dancer Magazine, dit mede dankzij een video die geplaatst was op internet door Arne Stakkestad uit België, en ik even daarvoor had leren kennen. Arne en ik hielden na deze tijd nog altijd contact met elkaar, en 2 jaar later kwamen we met een idee om samen een dans te schrijven. "Betcha Never" was onze eerste gezamenlijke dans, eveneens met succes, waarna er meerdere volgden.

Inmiddels woon ik in Duitsland, alwaar ik ook weer les geef, en daarbuiten met regelmaat een Workshop. Ik hou me elke dag bezig met dansen en het beluisteren van muziek. Je kan wel zeggen dat het echt mijn passie geworden is, en waar ik niet meer buiten kan. Ik wil al mijn Line Dance vrienden danken dat ze mij destijds kennis hebben laten maken met Line Dance, zonder jullie stond ik niet daar waar ik nu ben.

Bastiaan van Leeuwen.